Taula rodona sobre execucions hipotecàries

El passat dia 15 de juny de 2012 Pol·Vilagrasa ADVOCATS va participar en la taula rodona sobre execucions hipotecàries organitzada per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida en col·laboració amb l’Obra Social d’Ibercaja.

Amb la funció moderadora de Celestí Pol, els diferents operadors jurídics implicats en la problemàtica derivada de les execucions hipotecàries (advocats, jutges, acadèmics i entitats financeres) van tractar temes d’importància com els orígens de la crisi hipotecària, la distribució de responsabilitats, així com les possibles solucions tant des d’un punt de vista pràctic, com des del punt de vista de propostes legislatives.

Així, es va debatre intensament la possibilitat de solucionar el conflicte mitjançant la dació en pagament, ja sigui de forma convencional entre les parts o bé per mitjà d’una reforma de la normativa hipotecària. També es va proposar la possibilitat de reformar la normativa processal en benefici dels deutors hipotecaris i la necessitat de regular més adequadament els concursos de persones físiques amb una llei de segona oportunitat d’acord amb el que estableix la legislació d’altres països del nostre entorn.